Intruder 600-800

VS600 ja VS800 mallin vinkkejä ja ohjeita.

VS600-800 - Vesipumpun irroitus

Tähän operaatioon ei tarvita erikoistyökaluja, vaan ihan perussatsi riittää. Homma kannattaa aloittaa sillä, että lasket koneesta öljyt ja nesteet pois. Pumppuhan on mekaaninen, eli se ottaa voimansa vaihteistosta ja jos et laske öljyjä pois, tallin lattialta löytyy reilu pari litraa voiteluainetta

Homman kulku on seuraava:

1. Laske öljyt pois normaalisti propun kautta (avaa täyttökorkki –> saa korvausilmaa paremmin –> tyhjenee nopeammin)

2. Lorottele nesteet pois syylärin alavesiletkun kautta.

3. Irroita pumpun laipan kromikoppa (3 kpl 8 mm kantaisia pultteja, 1 kpl 10 mm mutteri), laipalta saattaa tippasta nestettä, mutta ei hätää.

4. Irroita laipan letku ja anna loppunesteiden valua astiaan.

5. Irroita laippa, jonka jälkeen näet jo pumpun ”turbiinin”

6. Jos et näe 3 kpl ristipääkantaisia pultteja (kts. kuva alla), pyöritä konetta startilla sievästi kunnes ”turbiinissa” oleva reikäjako on kiinnityspulttien kohdalla. Jos pelkäät että kone lähtee käyntiin, irroita tulppien johdot. Kannattaa antaa sievä napsu vasaralla ja meisselillä pulteille – lähtevät helpommin auki

7. Seuraavaa työvaihetta piti miettiä parin muun raavaan Intikkakuskin kanssa, ennen kuin hoksattiin miten pumppu saadaan pois lohkosta. Pumpun rungossa on 3 kpl 6 mm kierteitä, löydät ne taas sievästi starttailemalla. Kolme pulttia, kooltaan M6 x 70 mm, kierteisiin ja sievästi pultteja kiertämällä pumppu irtoaa (kts. kuva alla). Käytät siis pultteja ulosvetäjänä. Tämä ei ole voimalaji, kohtuudella se lähtee!

8. Siinäpä se onkin pumppu tallin työpöydällä ja voit kiitellä itseäsi (ja kavereita) onnistuneesta purkuprojektista!

Jos joudut uusimaan pumpun, kannattaa puhdistaa lohkossa oleva pumpun peti jos tarve vaatii. Tiivisteen joudut joka tapauksessa uusimaan, ei muuten lähde ehyenä irti!